Opgrader din PC

Guide: Opgradér din PC

8. dec 2017
- af Datatid TechLife

Giv din maskine ekstra levetid (og spar penge) ved at opgradere dens kernekomponenter frem for at købe en ny og yngre model.

Er du virkelig opsat på et hurtigere Windows, er der ingen bedre metode end opgradering af din hardware. Det betyder dog ikke, at din nuværende PC skal i skraldespanden. Hvis dit budget ikke rækker til en ny topmodel, kan du se på udvalgte opgraderinger, der for alvor vil ændre måden, du bruger din maskine på.

Lad os starte med den største potentielle flaskehals: harddisken. Et solid state drive (SSD) kan mærkbart forbedre dit system med kun én opgradering. Ved at flytte din Windows-installation til en SSD opnår du mere end alle, ellers nyttige, rengørings- og systemjusteringer – til sammen.

SSD'er koster mere pr. GB end traditionelle diske, så udnyt pladsen. Det kan give besvær i forhold til bærbare, men opgraderer du en stationær med en 500 GB harddisk og plads i overskud, kan du tilføje en relativt lille SSD på 128 GB, eller endda 64 GB hvis du ikke har så mange apps – og brug det udelukkende til Windows og større programmer, og gem alle data på din ældre, langsommere harddisk.

Læs også: Guide: Byg en stærk gaming-PC til lavpris

Processen behøver ikke at være vanskelig. På næste side giver vi en trin for trin-vejledning i, hvordan du kloner Windows fra en eksisterende harddisk til en SSD uden geninstallation.