Guide til streaming

Guide: Stream alting

4. dec 2017
- af Torben Okholm - Alt om DATA

Læg det hele online – dine spil, dine medier, dit skrivebord, sågar dit liv.

Vi har satset på end-to-end-streaming i umindelige tider. Hvor ville det moderne samfund være uden indflydelsen fra radio og TV? Ville verden være den samme, hvis generalmajor George O. Squier ikke havde udviklet den oprindelige muzak-teknologi i 1922? Han fandt ud af at sende ligegyldig musik via elledninger til elevatorer og butikker.

I 1934 ændrede han tjenestens navn fra Wired Radio til Muzak. Man kan diskutere, hvor taknemmelige vi bør være, men det er ikke pointen: Streaming har længe været kolossalt vigtig, og den er blevet fuldstændig demokratiseret af internettet.

I dag kan man frit sende, hvad man vil, og hvorhen man vil. Man kan formidle data og hente materiale fra private kilder. Man kan arbejde med lyd, video, billeder og alle mulige andre dataformer. Man kan bruge streaming til underholdning, til profit eller til praktiske formål. Og hovedparten er gratis.

Læs også: Det fedeste gaming-hardware lige nu

Det kræver blot en god bredbåndsforbindelse i begge ender af streaming-stien. Og selv det kan man måske undvære, hvis ens server-hardware er robust nok til at kode medier på farten og konvertere dem til en lavere opløsning, der reducerer kravene til båndbredde.

I denne artikel fører vi dig gennem så mange forskellige streaming-situationer som muligt – fra spil til lyd og videre end det.