BenQ Zowie XL2540

BenQ Zowie XL2540 [TEST]: E-sports-skærm med vild opdateringshastighed

3. maj 2017
- af Carsten Sørensen - Alt om DATA

BenQ Zowie XL2540 har en så høj opdateringshastighed og et så ‘flydende’ skærmbillede, at man næsten bliver bange for, at skærmbilledet flyder ud af skærmen og ned på bordet.

De fleste af os kan sagtens klare os med en skærm, der ikke har en kaliber som XL2540, når vi skal game. Men seriøse e-sports-udøvere stiller strengere krav til deres materiale. Man stikker heller ikke Chris Froome en citybike i hånden og forventer evig taknemmelighed.

Det er svært ikke at blive imponeret over BenQ XL2540, hvorfor skulle man ikke også det.

Skærmen repræsenterer noget af det ypperste, man kan investere i indenfor gaming skærme. Det karakteristiske ved skærmen er, at den leverer varen på flere områder og ikke kun har en styrke.

Sværger man til Nvidias G-Sync teknologi, så er det dog ikke skærmen for en, da teknologien ikke understøttes. Når det kommer til AMD FreeSync reklameres der ikke for, om teknologien understøttes.

Læs også: ASUS MX27UQ [TEST]: Her står billedpunkterne tæt

Med DisplayPort 1.2 er grundforudsætningerne dog til stede. Ser man på AMD's liste over skærme, der understøtter FreeSync, er den dog nævnt. Det har dog ikke haft nogen betydning for vores test af skærmen, der er foregået på en computer med en Intel Core i7-6700 K-processor med et fabriksoverclocket Nvidia GTX1070 grafikkort.