AMD vs. Intel

AMD vs. Intel: Hvilken er den bedste platform for din PC?

1. nov 2017
- af Alt om DATA

To meget forskellige systemer og to forskellige anmeldere dykker sammen ned i denne dyst mellem arbejdsstationer.

Vi har tidligere fortalt, hvor vigtig Ryzen er for udviklingen af processorer. Uden den ville Intels prisstigninger sandsynligvis være fortsat i den nærmeste fremtid, og AMD ville være blevet reduceret til en fodnote i computerhistorien.

På godt og ondt har Ryzen ændret alting, og Intels laboratorier har fået et incitament til at fortsætte udviklingen med antallet af kerner og chipdesign. Vi har atter fået valgmuligheder i en branche, der ellers var stagneret, når det gælder beslutningsprocessen.

Nu er systemspecifikationer ikke udelukkende knyttet til, hvor mange penge man vil bruge på en Intel-chip; nu gælder det om at vælge den CPU, der passer bedst til ens behov.

De fleste multithreading-professionelle overvejer Ryzen, fordi den er billig og alsidig, men spørgsmålet er, om der er belæg for de fanfarer, den foreløbig har været genstand for i arbejdsstation-miljøet.

Læs også: Frisk luft i PC'en [GUIDE]: Alt du skal vide om PC-kølere

Vi ved, hvad situationen er med vores syntetiske benchmarks og ved gaming, men hvad med afprøvning i den virkelige verden? Hvad med de situationer, der for alvor betyder noget?