Spil på TV

Guide: De bedste TV-skærme til spilkonsollen

29. jun 2017
- af Rasmus Larsen - Flatpanels.dk

Et tilbagevendende spørgsmål her på FlatpanelsDK er hvad man skal holde øje med, hvis man vil bruge TV-skærmen primært til PlayStation, Xbox og andre spilkonsoller. Så hermed en lille guide og oversigt over en af de målinger, som vi foretager i anmeldelserne.

Billedkvalitet, Hertz & input lag
God billedkvalitet kommer man naturligvis ikke udenom, hvis man vil have en god spiloplevelse. Men fordi spiloplevelsen på TV-skærmen er interaktiv, i modsætning til oplevelsen af at læne sig tilbage og nyde en god film eller TV-serie, er der også andre elementer, der spiller ind.

Man hører ofte om Hertz (Hz, billeder per sekund) i forbindelse med hurtige bevægelser på en TV-skærm. Det er heller ikke uden betydning for spilkonsol-brug, men det er værd at bemærke, at nyeste spilkonsoller såsom PlayStation 4 og Xbox One højest sender spil ud i 60Hz - eller 60fps - og ofte lavere.

PC-spilmaskiner kan komme helt op på 144Hz, når de er tilsluttet en moderne PC-skærm. PS4 og Xbox One (og One S) sender maksimalt spil ud i HD-opløsning (1080p). PS4 Pro og Xbox One X sender spil ud i op til 4K-opløsning og HDR.

TV-skærmene klarer nemt HD i 60Hz, så indtil spilkonsoller begynder at kunne levere spil i højere opløsning og i over 100Hz, er Hertz ikke alfa omega for spiloplevelsen på TV-skærmen.

Læs også: Creative Sound BlasterX Katana [Test]: Lydbar til gaming, musik og film

Spilkonsollerne falder sågar ofte under 60Hz i krævende spil, så hvis dit spil begynder at hakke i intense sekvenser, er det oftest et resultat af den lave billedfrekvens i spillet. Ingen TV-skærm kan stille noget op; billedet bliver ikke bedre end hvad du sender til skærmen.