Halo: Combat Evolved Anniversary Xbox 360 cover

Halo: Combat Evolved Anniversary

10. jan 2012
- af Henrik Jacobsen - Playstadium.dk

"Halo: Combat Evolved Anniversary" hører til på enhver gamers hylde. Det er et klassisk spil, og det er gjort så pænt, og der er tilføjet så meget nyt, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at hoppe på, hvad enten man spillede det "back in the days", eller bare er nysgerrig efter at se, hvad ”Teh Hal0z” er for noget.

Man skulle ikke tro det, men det er ti år siden, "Halo: CE" tog verden med storm, og i den anledning er der kommet en HD-genudgivelse med tonsvis af nyt, men fortjener "Halo: Combat Evolved Anniversary" en plads på hylden? Vi fortæller dig, om spillet er egnet som en lille ekstra julegave til dig selv.

Hvem er målgruppen?
De fleste kender til "Halo", og det er da ikke underligt, for det er en serie af spil, som sammen med "Gears of War" har været, og stadig for mange er, definitionen af Xbox.

Det er dog langt fra alle, der har været med fra starten, og derfor er det jo godt for både helt nye spillere og gamle rotter, at denne finpudsede og opdaterede udgave af spillet er udkommet, således at man kan genopleve minderne fra den første gennemspilning, eller opleve "Halo"-universets start for første gang.

Hvad sker der på skærmen?
"Halo" er en first-person shooter, som foregår i et fremtidigt science fiction-univers.

Der er krig mellem menneskeheden og "The Covenant", som er en samling forskelligartede rumvæsner med et fælles had til menneskeheden.

Du spiller Master Chief, som er en slags menneskeskabt supersoldat.

Historien begynder, da det rumskib, du befinder dig på, bliver skudt ned og lander på en mystisk ringformet planet ved navn Halo. Det er din opgave at overleve, at finde ud af hvad Halo egentlig er og måske endda at redde menneskeheden undervejs.